Občas mám chuť vyzkoušet nějaký opravdu netradiční kulinářský počin. Při hledání inspirace na roztíratelnou paštiku jsem narazila na tento recept. Spojení jater s kokosovým mlékem a olejem vypadalo na první dojem poměrně odvážně, ale výsledek mě příjemně překvapil. U mých strávníků jsem testovala, zda někdo kokosové ingredience v paštice rozezná, ale ani jeden se netrefil :)
Netradiční paštika z kuřecích jater
Ingredience
- 1 cibule
- 1/2 jablka
- 1/4 lžičky bílého pepře
- 1 lžička najemno nastrouhaného muškátového oříšku
- cca 4 lžíce vody
- 350 g kuřecích jater
- 50 ml kokosového mléka
- 50 ml kokosového oleje
- sůl
Postup
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na jedné lžičce kokosového oleje dozlatova. Přidáme 2 lžíce vody, oloupané a na kousky nakrájené jablko, pepř a muškátový oříšek. Podle potřeby přilijeme další 2 lžíce vody a restujeme, dokud jablko nezměkne.
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme na pánev (tekutina by v té chvíli měla být již odpařená). Játra restujeme do té doby, dokud nejsou na povrchu hnědá, ale uvnitř ještě narůžovělá (ne syrová). Poté je odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout.
Játrovou směs rozmixujeme dohladka a postupně do ní přidáváme kokosové mléko a olej. Podle chuti osolíme. Mícháme, dokud se ingredience dokonale nespojí. Poté paštiku propasírujeme přes síto s jemnými oky a vlijeme do připravených mističek. Povrch překryjeme potravinovou fólií a před podáváním paštiku uložíme do lednice alespoň na 4 - 6 hodin.
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme na pánev (tekutina by v té chvíli měla být již odpařená). Játra restujeme do té doby, dokud nejsou na povrchu hnědá, ale uvnitř ještě narůžovělá (ne syrová). Poté je odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout.
Játrovou směs rozmixujeme dohladka a postupně do ní přidáváme kokosové mléko a olej. Podle chuti osolíme. Mícháme, dokud se ingredience dokonale nespojí. Poté paštiku propasírujeme přes síto s jemnými oky a vlijeme do připravených mističek. Povrch překryjeme potravinovou fólií a před podáváním paštiku uložíme do lednice alespoň na 4 - 6 hodin.
Žádné komentáře:
Okomentovat