Pokud nemáte dostatek času nebo nálady na větší pečení s kopou nádobí, doporučuji tyto řezy. Jsou opravdu rychlé a chutné. Ale jelikož nic není dokonalé, jejich drobná vada na kráse spočívá v tom, že jsou ve výsledku značně drobivé. V původním receptu se počítá s pekanovými ořechy, nicméně po Vánocích mám ještě slušnou zásobu vlašských ořechů, tudíž jsem zvolila tyto.
Ořechovo - skořicové řezy
Ingredience
- 220 g změklého másla
- 130 g krupicového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 240 g hladké mouky
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce kakaa holandského typu
Dokončení
- 1 bílek
- 100 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Postup
Máslo ručním šlehačem prošleháme s cukrem. Poté vmícháme žloutek a vanilkový extrakt. Po částech zapracujeme mouku smíchanou se skořicí a kakaem.
Těsto vložíme na dno formy vyložené pečícím papírem (použila jsem formu s rozměry 27 x 17 cm) a rovnoměrně ho rozprostřeme. Bílek lehce rozšleháme, potřeme jím povrch těsta a nakonec zasypeme ořechy. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 160 °C) asi 25 minut. Necháme vychladnout a pak už jen vychutnáváme a uklízíme drobečky :)
Těsto vložíme na dno formy vyložené pečícím papírem (použila jsem formu s rozměry 27 x 17 cm) a rovnoměrně ho rozprostřeme. Bílek lehce rozšleháme, potřeme jím povrch těsta a nakonec zasypeme ořechy. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 160 °C) asi 25 minut. Necháme vychladnout a pak už jen vychutnáváme a uklízíme drobečky :)
Vypadá skvěle! Nemám doma pravé kakao, ale zkusila bych místo toho třeba Caro. Chytne to asi spíš kávový nádech, ale to by nemuselo vadit. Vyzkouším :)
OdpovědětVymazatTak ať se vydaří :)
VymazatJá s receptem spokojená nejsem :( Do těsta jsem musela přidat mléko, jinak to byla opravdu hrozná hmota. A po upravení poměrů mi z toho vznikl v podstatě perník posypaný ořechy. Opravdu jsem se s tím natrápila...
OdpovědětVymazat