Už dlouho jsem se chystala vyzkoušet jablečné bábovičky s javorovým sirupem, které jsem objevila v kuchařce Deník Dity P. Tento týden jsem si pořídila bezvadné formičky na minibábovky a samozřejmě je hned musela otestovat. Recept jsem si jen drobně upravila.
Jablečné bábovičky
Ingredience
Těsto
- 185 g rozpuštěného másla
- 90 g třtinového cukru
- 90 ml javorového sirupu
- 3 vejce
- 280 g polohrubé mouky
- 3/4 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1,5 lžičky mleté skořice
- 5 středně velkých červených jablek
Dokončení
- 140 g krupicového cukru
- 1,5 lžičky mleté skořice
Postup
Ve větší míse promícháme máslo, cukr, sirup a vejce. Po částech vmícháme mouku prosetou s kypřícím práškem a skořicí. Nakonec přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Těsto důkladně mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
Pokud používáme silikonové formičky, vymažeme je máslem a naplníme těstem asi do 3/4. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 160°C) asi 25 minut. Po upečení minibábovky vyklopíme a ještě teplé obalíme v cukru smíchaném se skořicí.
Ingredience mi vystačily na 17 báboviček (použila jsem formičky o objemu 100 ml).
Pokud používáme silikonové formičky, vymažeme je máslem a naplníme těstem asi do 3/4. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 160°C) asi 25 minut. Po upečení minibábovky vyklopíme a ještě teplé obalíme v cukru smíchaném se skořicí.
Ingredience mi vystačily na 17 báboviček (použila jsem formičky o objemu 100 ml).
Žádné komentáře:
Okomentovat