Cookies s burákovým máslem
Ingredience
- 110 g burákového/arašídového másla
- 110 g změklého másla
- 80 g třtinového cukru
- 60 g krystalového cukru
- 1 vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 190 g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
Postup
Máslo ručním šlehačem prošleháme s cukrem. Poté vmícháme vejce a extrakt. Po částech zapracujeme mouku smíchanou se sodou a solí.
Nabereme vždy zarovnanou čajovou lžičku těsta a ručně modelujeme kuličky. Skládáme je v dostatečně velkých rozestupech na plech vyložený pečícím papírem. Pomoučenou vidličkou každou kuličku do kříže lehce zmáčkneme a vytvoříme tak malé placičky se čtverečkovaným vzorem. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150°C) asi 10 - 12 minut. Necháme vychladnout.
Tato dávka surovin mi vyšla na 92 drobných cookies.
Tip
Zkuste místo hladkého burákového másla použít variantu s kousky arašídů. V tomto receptu se mi velmi osvědčila.
Nabereme vždy zarovnanou čajovou lžičku těsta a ručně modelujeme kuličky. Skládáme je v dostatečně velkých rozestupech na plech vyložený pečícím papírem. Pomoučenou vidličkou každou kuličku do kříže lehce zmáčkneme a vytvoříme tak malé placičky se čtverečkovaným vzorem. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150°C) asi 10 - 12 minut. Necháme vychladnout.
Tato dávka surovin mi vyšla na 92 drobných cookies.
Tip
Zkuste místo hladkého burákového másla použít variantu s kousky arašídů. V tomto receptu se mi velmi osvědčila.
Žádné komentáře:
Okomentovat