neděle 21. září 2014

Brownies s arašídovým máslem


Po delší době jsem znovu vyzkoušela moji oblíbenou kombinaci čokolády a arašídového másla. Na recept jsem narazila tady


Brownies s arašídovým máslem


Ingredience
Těsto
  • 110 g změklého másla
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 70 g hladké mouky
  • 25 g kakaa holandského typu
  • 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 g hořké čokolády nakrájené na drobné kousky
Krém
  • 175 g hladkého arašídového másla pokojové teploty
  • 100 g změklého másla
  • 50 g moučkového cukru
Dozdobení
  • 30 g hořké čokolády

Postup
Máslo s cukrem vyšleháme. Postupně vmícháme vejce a extrakt. Po částech zapracujeme mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem a solí. Nakonec vmícháme kousky čokolády. 

Zapékací mísu (použila jsem rozměry 27 x 17 cm) vyložíme pečícím papírem. Těsto rozprostřeme na dno formy a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150 °C) asi 25 minut. Brownies necháme vychladnout.

Pro přípravu krému důkladně vyšleháme obě másla s cukrem.

Vychladlý korpus vyjmeme z formy, otočíme na vhodnou podložku a odstraníme z něj pečicí papír. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a necháme přes noc ztuhnout v lednici. Povrch brownies ozdobíme nastrouhanou čokoládou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...