čtvrtek 31. října 2013

Čokoládové cupcakes s arašídovým krémem


Na scénu opět přichází trochu kontroverzní arašídové máslo, které buď milujete, nebo mu nemůžete přijít na jméno. Já jsem si ho oblíbila ve sladkých receptech a v kombinaci s čokoládou jsem mu nemohla odolat. Inspiraci na cupcakes jsem našla tady.

Čokoládové cupcakes s arašídovým krémem


Ingredience
Těsto
  • 100 g na kousky nakrájené hořké čokolády
  • 30 g kakaa holandského typu
  • 150 ml vařící vody
  • 100 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 260 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
Krém
  • 150 g hladkého arašídového másla
  • 80 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru

Postup
Čokoládu s kakaem zalijeme horkou vodou a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme chvíli zchladnout. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem. Přimícháme vejce, jogurt a extrakt. Postupně zapracujeme mouku prosetou s jedlou sodou a solí. Nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu s kakaem. Důkladně mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.

Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a do každého vlijeme těsto (asi do 2/3 košíčku). Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150°C) asi 15 minut. Necháme vychladnout.

Pro přípravu krému vyšleháme obě másla s cukrem do zcela hladké konzistence. Cukrářský sáček s ozdobnou špičkou naplníme krémem a nastříkáme jej na vychladlé cupcakes (pokud nám příliš vyběhly, seřízneme je, abychom dostali rovnou základnu pro krémovou čepičku). Tu pak můžeme dozdobit cukrářským sypáním.

Těsta byla spousta, vystačilo mi na 23 kusů cupcakes a ještě zbylo na rychlodortík pro kolegyni ke svátku :)


2 komentáře:

  1. Prosím jaký používáte plech konkrétně značku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to forma na 12 muffinů DELÍCIA 34x26 cm od Tescomy.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...