Stránky

středa 23. října 2013

Nutellovo - kávové řezy


Na nedělní rodinnou návštěvu jsem připravila luxusní nutellovo - kávové řezy, které sklidily velký úspěch :) Troufám si tvrdit, že to jsou jedny z nejlepších řezů, které jsem kdy ochutnala. Na recept jsem narazila tady. Určitě s ním také zabodujete :)


Nutellovo - kávové řezy


Ingredience
Těsto
  • 90 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce granulí instantní kávy
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 80 g hladké mouky
  • 20 g kakaa holandského typu
  • 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
Krém
  • 2 lžičky granulí instantní kávy
  • 1 lžíce teplé vody
  • 100 g nutelly
  • 240 ml smetany ke šlehání (použila jsem 40%) 
Dozdobení
  • kousek čokolády

Postup
V rozehřátém másle rozpustíme instantní kávu a následně zašleháme cukr. Postupně vmícháme vejce a extrakt. Po částech zapracujeme mouku prosetou s kakaem, kypřícím práškem a solí. Těsto důkladně mícháme, dokud se ingredience nespojí. Zapékací mísu (použila jsem rozměry 27 x 17 cm) vyložíme pečícím papírem. Těsto rozprostřeme na dno formy a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150°C) asi 15 minut (po upečení se těsto nelepí na zapíchnutou špejli). Korpus necháme vychladnout.

Na krém rozpustíme instantní kávu v teplé vodě. Poté do ní vmícháme nutellu. V jiné míse do tuha vyšleháme smetanu a gumovou stěrkou ji opatrně smícháme s nutellou. 

Vychladlý korpus vyjmeme z formy, otočíme na vhodnou podložku a odstraníme z něj pečící papír. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Povrch řezů ozdobíme nastrouhanou čokoládou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...