středa 11. června 2014

Tvarohová bábovka


Rychlá, nadýchaná a vláčná je tvarohová bábovka, na kterou jsem narazila na stránkách Apetitu. V receptu jsem pouze snížila podíl cukru. 

Tvarohová bábovka


Ingredience
Těsto
  • 160 g změklého másla 
  • 500 g měkkého tvarohu (použila jsem polotučný ve vaničce)
  • 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
  • 180 g krupicového cukru
  • strouhaná kůra a šťáva z 1/2 citrónu
  • 200 g dětské krupičky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • špetka soli
Dokončení
  • moučkový cukr

Postup
Máslo, tvaroh, žloutky, cukr, citrónovou kůru a šťávu dohromady vyšleháme. Postupně zapracujeme krupičku smíchanou s necelým sáčkem prášku do pečiva a solí. Nakonec zlehka stěrkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150 °C) asi 50 min. Používám silikonovou formu, ve které nechám po upečení bábovku zcela vychladnout a teprve poté vyklopím. Před podáváním bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...