neděle 27. července 2014

Muffiny s černým rybízem a drobenkou


Ovocné, nadýchané muffiny s křupavou skořicovou drobenkou jsem připravila na včerejší táborák jako alternativu pro "nešpekáčkové" typy :)


Muffiny s černým rybízem a drobenkou


Ingredience
Těsto
  • 70 g změklého másla
  • 100 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 150 ml podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 240 g černého rybízu
Drobenka
  • 20 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  • 75 g krystalového cukru 
  • 30 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky mleté skořice

    Postup
    Ručním šlehačem vyšleháme máslo s cukrem. Přidáme vejce, podmáslí, vanilkový extrakt a promícháme. Po částech zapracujeme mouku smíchanou se skořicí, práškem do pečiva a solí. Nakonec do těsta opatrně zamícháme černý rybíz.

    Máslo, cukr, mouku a skořici vložíme do misky, promícháme a ručně zpracujeme drobenku.

    Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a do každého pomocí lžíce vlijeme těsto (asi do 3/4 košíčku). Povrch posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 160 °C) asi 25 minut. Necháme vychladnout.

    Ingredience mi vystačily na 17 muffinů.


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...