středa 6. srpna 2014

Třešňovo - mandlový crumble


Ovoce pokryté drobenkou a další verze crumble je na světě :)


Třešňovo - mandlový crumble


Ingredience
Ovocná část
  • 450 g vypeckovaných třešní
  • 10 g třtinového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce mandlového likéru Amaretto
Drobenka
  • 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky
  • 120 g hladké mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 40 g ovesných vloček
  • 30 g loupaných mandlí nakrájených na plátky
  • 1/2 lžičky soli

    Postup
    Třešně promícháme s cukrem, škrobem, citrónovou šťávou a likérem. Ovocnou směsí naplníme zapékací mističky.  

    Smícháme máslo, mouku, cukr, vločky, mandle a sůl. Ručně vypracujeme drobenku, kterou poté ledabyle poklademe na povrch třešní. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 35 minut, až drobenka získá zlatavou barvu.

    Tato dávka surovin mi vyšla na 6 porcí. Crumble doporučuji podávat teplý.


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...