úterý 8. října 2013

Netradiční paštika z kuřecích jater


Občas mám chuť vyzkoušet nějaký opravdu netradiční kulinářský počin. Při hledání inspirace na roztíratelnou paštiku jsem narazila na tento recept. Spojení jater s kokosovým mlékem a olejem vypadalo na první dojem poměrně odvážně, ale výsledek mě příjemně překvapil. U mých strávníků jsem testovala, zda někdo kokosové ingredience v paštice rozezná, ale ani jeden se netrefil :) 

Netradiční paštika z kuřecích jater


Ingredience
  • 1 cibule 
  • 1/2 jablka
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 1 lžička najemno nastrouhaného muškátového oříšku
  • cca 4 lžíce vody
  • 350 g kuřecích jater
  • 50 ml kokosového mléka
  • 50 ml kokosového oleje
  • sůl

Postup
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na jedné lžičce kokosového oleje dozlatova. Přidáme 2 lžíce vody, oloupané a na kousky nakrájené jablko, pepř a muškátový oříšek. Podle potřeby přilijeme další 2 lžíce vody a restujeme, dokud jablko nezměkne. 

Játra očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme na pánev (tekutina by v té chvíli měla být již odpařená). Játra restujeme do té doby, dokud nejsou na povrchu hnědá, ale uvnitř ještě narůžovělá (ne syrová). Poté je odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout.

Játrovou směs rozmixujeme dohladka a postupně do ní přidáváme kokosové mléko a olej. Podle chuti osolíme. Mícháme, dokud se ingredience dokonale nespojí. Poté paštiku propasírujeme přes síto s jemnými oky a vlijeme do připravených mističek. Povrch překryjeme potravinovou fólií a před podáváním paštiku uložíme do lednice alespoň na 4 - 6 hodin. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...