Stránky

sobota 28. září 2013

Zázvorovo - skořicové cookies


Zbožňuji štiplavou chuť zázvoru, ať už čerstvého, nebo kandovaného. V těchto sušenkách jsem použila obě varianty. Inspirovala jsem se zde.

Zázvorovo - skořicové cookies


Ingredience
  • 60 g změklého másla
  • 70 g moučkového cukru 
  • 2 vejce
  • 2 lžíce najemno nakrájeného kandovaného zázvoru
  • 2 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
Dokončení
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

    Postup
    Máslo ručním šlehačem prošleháme s cukrem. Poté vmícháme vejce, kandovaný i čerstvý zázvor a javorový sirup. Po částech zapracujeme mouku smíchanou se sodou a solí. Vznikne lepivá směs, kterou umístíme alespoň na 30 min do lednice, aby se s ní lépe pracovalo. 

    Nabereme vždy čajovou lžičku těsta a navlhčenými dlaněmi modelujeme kuličky. Každou kuličku obalíme v cukru smíchaném v malé misce se skořicí. Skládáme je v dostatečně velkých rozestupech na plech vyložený pečícím papírem (při pečení poměrně nabudou). Každou kuličku nakonec zmáčkneme lžičkou a vytvoříme z nich placičky. Aby se lžička nelepila, "obtiskneme" ji také v cukru se skořicí. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150°C) asi 10 - 12 minut. Necháme vychladnout.

    Tato dávka surovin mi vyšla na 55 cookies.

    Tip
    Sušenky si skvěle vychutnáte se zázvorovou limonádou :)


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...