Stránky

úterý 7. října 2014

Malá pařížská ochutnávka


Po roce jsem se vrátila do Paříže a strávila tam pár kouzelných podzimních dní. Bohužel nebylo moc času na návštěvy cukráren a kaváren, ale i tak jsem alespoň po cestě stihla vyfotit sladké výlohy. 

Při vzácném krátkém odpočinku jsem ochutnala špenátový quiche, citrónovou tartaletku, Crème brûlée a vynikající kávu.


Mým obrovským snem ovšem bylo ochutnat Ispahan od mého velkého cukrářského vzoru Pierra Hermé. V Paříži má několik cukráren, já si vyhlídla tu na Rue Bonaparte. Před odjezdem mi kolegové (asi proto, že je občas krmím svými sladkostmi) darovali příspěvek na tuto dobrotu, takže jim musím zdokumentovat, že jsem vybrané prostředky účelně využila :) Ještě jednou moc děkuji!

Ispahan je růžová makronka ukrývající delikátní kombinaci malin, liči a růží. Musím říct, že jsem už předem měla od tohoto dezertu veliká očekávání, která byla zcela naplněna. Není to úplně levná záležitost, jeden kousek vyjde na 7,50 Eur. Nicméně nelituji ani centu - a to ani v případě, že by šel z mé kapsy :)


Po nákupu jsem si našla hezké místečku u nedaleké kašny, fotila tuto dobrotu snad ze všech stran a u toho neskrývala blažený úsměv. Zjevně jsem nebyla úplně nenápadná, protože po chvíli ke mně přistoupil sympatický Američan a ptal se, kde najde cukrárnu Pierra Hermé. Myslím, že bych mu mohla poměrně úspěšně dělat reklamu :)



Interiér u Pierra Hermé - fotila jsem dřív, než by mi to případně stihla obsluha zakázat. Naštěstí byli všichni moc milí a i když jsem tam pobíhala s foťákem, nezdálo se, že by jim to příliš vadilo. Možná jen viděli mé nadšení, tak mi nechtěli kazit radost :) Připadala jsem si jako dítě v hračkárně a podle toho se i chovala :)


Od Pierra Hermé jsem také ochutnala dokonalou vanilkovo - karamelovou makronku.



Dále se můžete spolu se mnou pokochat alespoň sladkými pařížskými výlohami. Tamní cukrárny mi připomínají klenotnictví, miluji všechny ty úchvatné barvy a luxusní balení. Celek tvoří dokonalou pastvu pro oči a neodolatelné pokušení pro chuťové buňky. Věřím, že po tomto malém nahlédnutí už bude naprosto jasné, proč jsou pro mě právě francouzské dezerty tolik lákavé. Tak vzhůru do Paříže na ochutnávky!







Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...