Příprava domácích cukrářských piškotů je překvapivě jednoduchá a rychlá. Už několikrát jsem je upekla a chystala se pokračovat ve výrobě tiramisu, ale piškoty jsou tak lahodné, že se samy rozplynou na jazyku a mascarpone v lednici zapláče. Tentokrát jsem ale krabici s piškoty důkladně schovala (sama před sebou) a snad i na tiramisu přijde řada. Nicméně, kdyby to náhodou zase nedopadlo, tak zveřejňuji aspoň postup na piškoty :) Použila jsem tento recept.
Cukrářské piškoty
Ingredience
- 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- špetka soli
- 75 g krupicového cukru
- 90 g hladké mouky
- 10 g kukuřičného škrobu
- 50 g moučkového cukru (doporučuji ochutit vanilkou)
Postup
Bílky se špetkou soli začneme šlehat, po chvíli přisypeme krupicový cukr a šleháme na nejvyšší rychlost do pevného, lesklého sněhu. Žloutky promícháme vidličkou a zlehka pomocí gumové stěrky vmícháme do sněhu. Mouku prosejeme spolu se škrobem a přidáme do těsta. Mícháme velmi opatrně, dokud se všechny ingredience nespojí.
Cukrářský sáček s větší kulatou špičkou naplníme těstem. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme piškoty. Jejich povrch posypeme polovinou moučkového cukru, počkáme 5 minut, po nichž se část cukru vstřebá do těsta a posypeme je druhou polovinou cukru.
Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) 10 min. Necháme vychladnout. Množství těsta vychází na 2 velké plechy piškotů.
Cukrářský sáček s větší kulatou špičkou naplníme těstem. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme piškoty. Jejich povrch posypeme polovinou moučkového cukru, počkáme 5 minut, po nichž se část cukru vstřebá do těsta a posypeme je druhou polovinou cukru.
Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) 10 min. Necháme vychladnout. Množství těsta vychází na 2 velké plechy piškotů.
Cukrářské piškoty jsem zkoušela upéct i v mini verzi na mlsání ke kávě a byly vynikající.
Žádné komentáře:
Okomentovat