Oblíbený "Červený samet" tentokrát v pohárcích. Recept jsem použila z časopisu Gurmet (02/2015), jen jsem snížila množství cukru.
Red velvet v pohárku
Ingredience
Těsto
- 110 g změklého másla
- 150 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 g hladké mouky
- 15 g kakaa holandského typu
- 1/2 lžičky soli
- 240 ml podmáslí
- 1/2 lžičky červeného gelového potravinářského barviva
- 1 a 1/2 lžičky vinného octa
- 1 lžička jedlé sody
Krém
- 250 g sýra Philadelphia pokojové teploty
- 250 g mascarpone pokojové teploty
- 90 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 ml vychlazené 40% smetany ke šlehání
Postup
V míse vyšleháme máslo s cukrem. Přimícháme vejce a vanilkový extrakt. Postupně zapracujeme prosátou mouku smíchanou s kakaem a solí. Poté pomalu přidáváme podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali červené barvivo. V misce smícháme ocet a jedlou sodu, směs bude šumět a ihned ji přidáme do těsta. Důkladně promícháme.
Plech o rozměrech 35 x 25 cm vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Pro přípravu krému smícháme Philadelphii s mascarpone a cukrem. Přidáme vanilkový extrakt. Zvlášť vyšleháme dotuha smetanu ke šlehání a následně ji zlehka vmícháme do sýrové směsi. Cukrářský sáček s ozdobnou špičkou naplníme krémem. Vychlazený korpus rozdrobíme, část nasypeme na dno pohárků a prstem lehce upěchujeme. Pokračujeme střídáním vrstvy krému a korpusu.
Ingredience mi vystačily na 20 pohárků o objemu 150 ml.
Tip
Plech o rozměrech 35 x 25 cm vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Pro přípravu krému smícháme Philadelphii s mascarpone a cukrem. Přidáme vanilkový extrakt. Zvlášť vyšleháme dotuha smetanu ke šlehání a následně ji zlehka vmícháme do sýrové směsi. Cukrářský sáček s ozdobnou špičkou naplníme krémem. Vychlazený korpus rozdrobíme, část nasypeme na dno pohárků a prstem lehce upěchujeme. Pokračujeme střídáním vrstvy krému a korpusu.
Ingredience mi vystačily na 20 pohárků o objemu 150 ml.
Tip
Žádné komentáře:
Okomentovat