Bábovka připravená pro tatínka na snídani (dnes ráno - neděle!! - jsem si kvůli ní hezky přivstala). Upečená podle tohoto receptu. Upravila jsem pouze o polovinu podíl cukru a i tak mi přišla dostatečně sladká.
Mandlová bábovka
Ingredience
Těsto
- 110 g změklého másla
- 160 g krupicového cukru
- 5 vajec
- 165 g zakysané smetany (použila jsem 15%)
- 1 lžička mandlového extraktu
- 250 g hladké mouky
- 60 g jemně mletých loupaných mandlí
- 3/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
Dozdobení
- moučkový cukr
Postup
Máslo s cukrem vyšleháme. Postupně vmícháme vejce, smetanu a mandlový extrakt. Po částech zapracujeme hladkou mouku smíchanou s mandlemi, práškem do pečiva a solí.
Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150 °C) asi 50 min. Používám silikonovou formu, ve které nechám po upečení bábovku vychladnout a teprve poté vyklopím. Před podáváním bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem (mně došel, tak jsem musela improvizovat).
Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150 °C) asi 50 min. Používám silikonovou formu, ve které nechám po upečení bábovku vychladnout a teprve poté vyklopím. Před podáváním bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem (mně došel, tak jsem musela improvizovat).
Žádné komentáře:
Okomentovat