Po delší době jsem znovu vyzkoušela moji oblíbenou kombinaci čokolády a arašídového másla. Na recept jsem narazila tady.
Brownies s arašídovým máslem
Ingredience
Těsto
- 110 g změklého másla
- 50 g krupicového cukru
- 2 vejce pokojové teploty
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 70 g hladké mouky
- 25 g kakaa holandského typu
- 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 100 g hořké čokolády nakrájené na drobné kousky
Krém
- 175 g hladkého arašídového másla pokojové teploty
- 100 g změklého másla
- 50 g moučkového cukru
Dozdobení
- 30 g hořké čokolády
Postup
Máslo s cukrem vyšleháme. Postupně vmícháme vejce a extrakt. Po částech zapracujeme mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem a solí. Nakonec vmícháme kousky čokolády.
Zapékací mísu (použila jsem rozměry 27 x 17 cm) vyložíme pečícím papírem. Těsto rozprostřeme na dno formy a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150 °C) asi 25 minut. Brownies necháme vychladnout.
Pro přípravu krému důkladně vyšleháme obě másla s cukrem.
Vychladlý korpus vyjmeme z formy, otočíme na vhodnou podložku a odstraníme z něj pečicí papír. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a necháme přes noc ztuhnout v lednici. Povrch brownies ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Zapékací mísu (použila jsem rozměry 27 x 17 cm) vyložíme pečícím papírem. Těsto rozprostřeme na dno formy a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150 °C) asi 25 minut. Brownies necháme vychladnout.
Pro přípravu krému důkladně vyšleháme obě másla s cukrem.
Vychladlý korpus vyjmeme z formy, otočíme na vhodnou podložku a odstraníme z něj pečicí papír. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a necháme přes noc ztuhnout v lednici. Povrch brownies ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat