Spousta ovoce a křupavá drobenka. Jednoduchý, barevný a výborný dezert - to je crumble (krambl). Vycházela jsem z tohoto receptu.
Rybízový crumble
Ingredience
Ovocná část
- 450 g červeného rybízu
- 60 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
Drobenka
- 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky
- 120 g hladké mouky
- 70 g třtinového cukru
- 40 g ovesných vloček
- 1/2 lžičky soli
Postup
Rybíz promícháme s oběma cukry, škrobem a kardamomem. Ochuceným rybízem naplníme ohnivzdorné mističky.
Smícháme máslo, mouku, cukr, vločky a sůl. Ručně vypracujeme drobenku, kterou poté ledabyle poklademe na povrch rybízu. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 35 minut, až drobenka získá zlatavou barvu.
Tato dávka surovin mi vyšla na 10 malých porcí. Crumble doporučuji podávat teplý.
Smícháme máslo, mouku, cukr, vločky a sůl. Ručně vypracujeme drobenku, kterou poté ledabyle poklademe na povrch rybízu. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 35 minut, až drobenka získá zlatavou barvu.
Tato dávka surovin mi vyšla na 10 malých porcí. Crumble doporučuji podávat teplý.
Žádné komentáře:
Okomentovat