Listování v aktuálním čísle Apetitu (08/2013) bylo tentokrát velmi rychlé a jednoznačné. Zaujal mě rovnou obrázek na titulní straně s čokoládovými brownies a bylo rozhodnuto. Brownies jsou pro mě jako rodilého čokoholika naprosto dokonalým řešením pro uspokojení nutkavého "hladu po něčem sladkém".
Přestože obvykle můžu čokoládu v neomezeném množství, u brownies mi k "zahnání mlsné" postačil opravdu kousek. Zbytek jsem rozdala mezi mé vděčné ochutnávače, drahé kolegy z práce. Příliš se nebránili, takže pokud také patříte mezi milovníky čokolády v jakékoliv podobě, neváhejte je vyzkoušet.
Oproti receptu jsem změnila druh ovoce (v Apetitu byly použity maliny), po ruce jsem zrovna měla nádherné jahody, dále jsem ubrala cukru a i tak byl výsledek dostatečně sladký. Po upečení je povrch křupavý, ale uvnitř dokonale mazlavý s výraznou čokoládovou chutí, kterou občas "přeruší" kousnutí do jahůdky.
Aktuální vydání Apetitu si tu chuť také bude navždy pamatovat, dostalo totiž slušný čokoládový zásah při přípravě směsi :-)
Čokoládové brownies s jahodami
Ingredience
- 200 g tmavé čokolády rozlámané na kousky
- 100 g mléčné čokolády rozlámané na kousky
- 250 g másla
- 300 g třtinového cukru (použila jsem tmavý)
- 4 vejce
- 140 g hladké mouky
- špetka soli
- 50 g kakaa holandského typu
- 230 g jahod nakrájených na kousky
Postup
Ve vodní lázni rozpustíme za občasného míchání čokoládu, máslo, cukr a odstavíme. Do směsi vmícháme postupně všechna vejce. Dále vmícháme prosetou mouku se solí a kakaem a nakonec přimícháme polovinu jahod. Směs vlijeme na plech (rozměr cca 20 x 30 cm) vyložený pečícím papírem a povrch poklademe zbytkem nakrájených jahod.
Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzdušná na 160°C) cca 30 minut. Necháme zcela vychladnout a krájíme na kousky.
Žádné komentáře:
Okomentovat