Třešňovo - mandlový crumble
Ingredience
Ovocná část
- 450 g vypeckovaných třešní
- 10 g třtinového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce mandlového likéru Amaretto
Drobenka
- 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky
- 120 g hladké mouky
- 70 g třtinového cukru
- 40 g ovesných vloček
- 30 g loupaných mandlí nakrájených na plátky
- 1/2 lžičky soli
Postup
Třešně promícháme s cukrem, škrobem, citrónovou šťávou a likérem. Ovocnou směsí naplníme zapékací mističky.
Smícháme máslo, mouku, cukr, vločky, mandle a sůl. Ručně vypracujeme drobenku, kterou poté ledabyle poklademe na povrch třešní. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 35 minut, až drobenka získá zlatavou barvu.
Tato dávka surovin mi vyšla na 6 porcí. Crumble doporučuji podávat teplý.
Smícháme máslo, mouku, cukr, vločky, mandle a sůl. Ručně vypracujeme drobenku, kterou poté ledabyle poklademe na povrch třešní. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 35 minut, až drobenka získá zlatavou barvu.
Tato dávka surovin mi vyšla na 6 porcí. Crumble doporučuji podávat teplý.
Žádné komentáře:
Okomentovat