Rychlá, nadýchaná a vláčná je tvarohová bábovka, na kterou jsem narazila na stránkách Apetitu. V receptu jsem pouze snížila podíl cukru.
Tvarohová bábovka
Ingredience
Těsto
- 160 g změklého másla
- 500 g měkkého tvarohu (použila jsem polotučný ve vaničce)
- 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
- 180 g krupicového cukru
- strouhaná kůra a šťáva z 1/2 citrónu
- 200 g dětské krupičky
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli
Dokončení
- moučkový cukr
Postup
Máslo, tvaroh, žloutky, cukr, citrónovou kůru a šťávu dohromady vyšleháme. Postupně zapracujeme krupičku smíchanou s necelým sáčkem prášku do pečiva a solí. Nakonec zlehka stěrkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150 °C) asi 50 min. Používám silikonovou formu, ve které nechám po upečení bábovku zcela vychladnout a teprve poté vyklopím. Před podáváním bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby (horkovzdušná na 150 °C) asi 50 min. Používám silikonovou formu, ve které nechám po upečení bábovku zcela vychladnout a teprve poté vyklopím. Před podáváním bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat